Collectie

Het ADC vormt het thuis van archieven van personen en organisaties met een band met de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Nederlandse Gereformeerde Kerken. De huidige collectie bestaat uit circa 700 archieven van verschillende personen en organisaties. Het ADC heeft ook een periodiekenverzameling en een handbibliotheek. Gedrukte bronnen horen echter in de eerste plaats thuis in een bibliotheek. De collectie van de bibliotheek van de Theologische Universiteit Kampen|Utrecht is dan ook rijker waar het dergelijke gedrukte bronnen betreft.

Voor de archieven van de Nederlands Gereformeerde Kerken kunt u op deze link klikken.

Niet alle archieven zijn reeds voorzien van een plaatsingslijst. Ook is het soms lastig om in te schatten in welk archief welke informatie gevonden kan worden. Als u op zoek bent naar specifieke stukken of een bepaalde vraag wilt beantwoorden, waarbij onze collectie misschien behulpzaam zou kunnen zijn, schroom dan niet om naar het ADC te bellen of te mailen. Wij onderzoeken graag of we u van dienst kunnen zijn.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: