Voortgang e-Depot

1 november 2017

Om de eerste versie van het e-depot – voortaan de ADC archiefservice – te presenteren aan geïnteresseerden, zijn er vier voorlichtingsavonden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd. In het aanmeldingsformulier kunt u zich inschrijven voor een van deze avonden.
Het programma is als volgt:

27 november 2017 20:00: GKv Amersfoort-Centrum
4 december 2017 20:00 – GKv Assen-Zuid
11 december 2017 20:00 – GKv Rotterdam-Centrum
18 december 2017 20:00 – GKv Kampen-Zuid
9 januari 2018 20:00 GKv Rotterdam-Centrum

Graag tot ziens!

2 oktober 2017

Inmiddels is van het e-Depot de eerste versie klaar. Het systeem werkt en moet nu nog toegankelijk gemaakt worden voor gebruik door scriba’s en anderen. Ter informatie worden in november en december vier voorlichtingsavonden georganiseerd waarbij het gebruik van het systeem toegelicht zal worden. De datum en tijd van deze avonden volgen nog.

29 juni 2017

Zoals in Adcetera 45 is aangekondigd, is het ADC begonnen met het opzetten van een e-Depot. Het gaat hier om een digitale omgeving die plaatselijke kerken en kerkelijke instanties kunnen gebruiken voor het opslaan en gebruiken van hun statisch en dynamisch archief. Dat betekent dat oudere bestanden hier kunnen worden bewaard, maar ook documenten die klaarstaan voor de aanstaande kerkenraadsvergadering kunnen daarin worden opgeslagen. De laatstgenoemde gegevens kunnen door meerdere mensen tegelijk geraadpleegd en bewerkt worden, uiteraard alleen als zij een toegangscode hebben.

De reden om dit e-Depot op te zetten was het feit dat gegevens van kerkenraden vaak op privécomputers staan of in openbare clouddiensten. Om alles dus op een veilige plek bij elkaar te kunnen brengen, hebben wij samen met de bedrijven DataMatters en DeventIt deze oplossing bedacht.

Inmiddels begint het project al goed te lopen. Na een brief over het e-Depot die het ADC in februari aan kerkenraden en meerdere vergaderingen verstuurde, zijn er heel veel reacties binnengekomen van kerken en classes die graag mee willen doen met de pilot. Om deze digitale omgeving klaar te maken en overzichtelijk in te richten, zijn we nu met enkele scriba’s van kerkenraden bezig met een test. Dit zal naar verwachting na de zomervakantie klaar zijn. Tegen die tijd zal het ADC enkele voorlichtingsavonden organiseren om het gebruik van het systeem uit te leggen.

Geef een reactie

Up ↑

%d bloggers liken dit: