Presentatie Bibliografie J.H. Gunning Jr. 19 november 2021

Abraham Kuyper was er zeker van: ethischen, dat waren de ‘halven’. Zijn gereformeerden, dat waren de ‘heelen’. Wie zou een theoloog als J.H. Gunning Jr. nu nog de titel ‘gereformeerd’  durven ontzeggen, en Kuypers versie van de gereformeerde religie niet ook als een negentiende-eeuwse vernieuwing van deze traditie willen duiden? Toch zijn lang niet alle ins en outs van de rijke ethische theologie breed bekend. Op vrijdagmiddag 19 november wordt een bibliografie van het werk van Gunning gepresenteerd, met veel potentie om het onderzoek naar diens positie te stimuleren.

Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen en de maatregelen daartegen zal de door de PThU georganiseerde presentatie slechts digitaal doorgang vinden. U kunt de presentatie bijwonen via Zoom (en dus niet via MS Teams, zoals eerder aangekondigd). Gebruik daarvoor de volgende link:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83620090615?pwd=R1JxaUdtYmNJVityWEFEeEFtcVVpZz09

Meeting ID: 836 2009 0615
Passcode: 270500

Het programma begint om 15.00u. en eindigt om 16.10u. Zie voor meer informatie: Presentatie Bibliografie J.H. Gunning Jr. (aangepast vanwege lockdown)

 

 

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: