congres ‘Kuyper: visies van gisteren, visies voor vandaag?’

Op 25 mei vindt het congres ‘Kuyper: visies van gisteren, visies voor vandaag?’ plaats aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). De CHE organiseert dit congres samen met de Protestantse Kerk Nederland (PKN), de Vrije Universiteit (VU) en de TU Kampen.

In 2020 was het de 100-jarige sterfdag van Abraham Kuyper. Toen lukte het door corona niet om een congres te organiseren. Inmiddels is er een nieuwe aanleiding, want dit jaar is het 150 jaar geleden dat Kuyper zijn eerste christelijke organisatie oprichtte: dagblad de Standaard. En vanaf deze tijd ontwikkelde hij een idee over de verhouding tussen kerk en organisatie. Maar zijn we daar als christelijke gemeenschap beter van geworden of juist niet?

Praktische informatie:

Datum: 25 mei 2022

Adres: Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100

Kosten: Deelname is gratis

Opgeven vóór 11 mei: Aanmeldformulier congres ‘Kuyper: visies van gisteren, visies voor vandaag?’ | Christelijke Hogeschool Ede (che.nl)

 

Programma:

13:00 uur: Inloop

13:30 uur: Opening door Herman Oevermans, directeur onderzoek CHE

13:40 uur: Serie bijdrages van achtereenvolgens: René de Reuver: de kerk en de samenleving; George Harinck: Kuyper, kerk en organisatie; Wim Dekker: De kerk en de organisatie; Pieter-Jan Dijkman: De kerk en het publieke domein

14:30 uur: Pauze

15:00 uur: Intermezzo (column Rozema)

15:10 uur: Tweede serie bijdrages van achtereenvolgens: Ria Kraa: krant en kerk (het FD); Christoph van den Belt: krant en kerk (het ND en RD)

15:30 uur: Plenaire discussie a.d.h.v. stellingen sprekers

16:00 uur: Receptie

 

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: