Cursusavonden Kerkelijk archiefbeheer

Vanuit de CGK, NGK en GKv organiseren de landelijke archiefinstellingen een aantal cursussen over kerkelijk archiefbeheer: Waarom moeten archieven bewaard worden? Hoe ga je om met archief in een digitaal tijdperk? Hoe bewaar je het papieren archief?
Op deze en meer vragen willen wij, Liesbeth ‘t Hart (landelijk archivaris CGK), Arjan van ‘t Riet (landelijk archivaris NGK) en Merijn Wijma (landelijk archivaris GKv) antwoord geven. De cursus duurt één avond en we geven hem vier keer op verschillende plekken in het land, zodat er altijd een cursus voor u op reisafstand is.
De cursus is bedoeld voor kerkelijk archiefbeheerders die graag meer willen weten over hoe ze hun archief moeten bewaren en behandelen, maar ook voor kerkenraden die geïnteresseerd zijn in wat er eigenlijk met het archief kan.

U bent van harte uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,
Liesbeth ‘t Hart
Arjan van ‘t Riet
Merijn Wijma

Programma

19:30-20:00 Inloop met koffie en thee

20:00-20:15 Liesbeth

  • Wat is archief? Waarom bewaren we archief? Wat bewaar je?

20:15-20:30 Arjan

  • Hoe bewaar je archief? Materiële verzorging, omstandigheden, het nut van een archiefbeheerder. Wat doe je met overbrengen naar overheid? Wat doe je als kerken samengaan?

20:30-20:45 Vragen

20:45-21:00 Pauze

21:15-21:30 Merijn

  • Hoe orden je archief? Van bergje papier naar geordend geheel

21:30-21:45 Merijn

  • Digitaal archief

21:45-22:00 Vragen en afsluiting

Deelname is gratis, maar voor de locatie zouden we graag willen weten hoe veel deelnemers we hebben. Zou u zich daarom willen aanmelden met onderstaand formulier?

Up ↑

%d bloggers like this: